Alla inlägg under december 2012

Av Annelie - 15 december 2012 12:04

Jamen att det har snöat, inte ovanligt iofs, vi bor i norr, så det kan man förvänta sig vid den här årstiden, måste dock säga att jag gillar snön bättre än när det regnade, helt klart!

Så nu ska jag tillbringa min lördagsförmiddag med att skotta, lillan är ute och leker med en kompis i snön, oich det skrattas gott kan jag lova, jag kommer ihåg när man själv var liten, när man byggde snökojor, åkte pulka till sena kvällen, de var tider det..kanske man ska göra en snöängel el två när man ändå är ute? *skratt*


 

Dagens ungdom??? *LER*

Av Annelie - 14 december 2012 19:52

Så underbart med helg, och jag ska bara vara!

Julklappsinköpen väntar vi med in i det sista,*för vi gillar att stressa*

Vi vet precis vad vi ska köpa, och som det verkar just nu så klaffar det vi har tänkt, vi ska bara spåna vidare på en sak ;) 


Sonen däckade i hög feber igårkväll, så han blev hemma från skolan idag, fortfarande hög feber och ligger mest och sover, fick kompa ut vid 14-tiden idag för mina gulliga kollegor, så jag kunde åka hem och ta hand om lillvännen *som faktiskt då e hela 15 år* :)

När jag kom hem var det så fint på infarten, mannen hade varit hem och skottat med traktorn, så jag valsade runt med snöföraren och finlirade lite här och där, som altanen osv, gick som smort kan jag lova.


Sen att sömnen inte blev den bästa i natt tar vi igen ikväll, tror jag *hoppas*, vid 23-tiden igår kväll, precis så där lagomt att man hunnit somna in, ringer telefonen från svärfars boende, han hade ramlat i en stentrapp och var på väg in på akuten.

Så det var bara för mannen att åka in och möta upp han där, gick relativt fort på akuten, ingen röntgen utan de tyckte att det skulle avvaktas till idag.

Mannen var hemma strax efter 00-tiden för att sen stiga upp vid 3 för att åka och jobba, snöröjja, kan lova att han e helt slut just nu, ögonen går i kors, men vaken är han...än :)

För svärfars del blev det röntgen idag, han hade slagit av höger arm (brutit) under axelkulan, och det går inte att gipsa så det blir att stödja med mitella nu under 6 v, efter det får man hoppas att det har läkt.


Nu i eftermiddag hade vi besök från A-jaur! Så himla roligt! Tycker verkligen om när våra vänner därifrån kommer och hälsar på, även om det var en snabbvisit, det hade varit nere i stan och handlat julklappar, men lite surr och kaffe fixade vi allt, och lillan, hon blev jätteglad! hon tycker så mycket om när de kommer, och blev lite lätt besviken när hon kom hem från kompis och insåg att de inte skulle stanna över natten :)


Kvällen fortsätter i lugnets tecken, har inte gjort många knop här hemma, och det blir inte så mycket mer heller, tända lite ljus, mysa framför tv:n, dricka lite glögg, och läsa lite bok...


 


Funderar på att pröva Limeglöggen, nån som prövat? är den god?...om inte annat så vet jag det snart :)

Av Annelie - 13 december 2012 19:26

Ska väl börja med att säga att jag faktiskt alltid varit nöjd med Telia, trots att de är dyra, och nä, har aldrig haft problem vid kontakt med dem osv, så det är juh positivt, tills nu då...

Vi bestämde oss för att säga upp bredbandet och telefonin från Telia, mycket pga att de är dyra, men även för att vi nu dragit in fiber och Telia kan inte leverera fullt ut till oss, 100/100 lina.

Däremot finns det andra som gör det och vi har då valt att byta.


Och vad händer?

Jamen då ringer de från Telia, en sån där marknadsundersökning, och frågar varför vi har sagt upp bredbandet, första gången svarade jag på frågorna ...andra gången blev jag rätt sur, svarade även här på frågorna, tredje gången svarade jag bara ,att varför jag säger upp mitt abbonemang hos er angår väl bara mig och ingen annan el hur? ja vad tusan skulle tjejen svara på det?

Och då fick jag naturligtvis dåligt samvete, tänkte att det är faktiskt inte hennes fel att hon ringer, det är hennes jobb så jag skämtade bort det och önskade hon en fortsatt trevlig kväll och God Jul, mes som jag är.

Jaha..då ringer de igen..idag, nyss..

Ja då kunde jag inte hålla mig längre, och sa bara att jag har redan svarat och frågade henne hur jäkla många gånger ska ni ringa ? 10 ggr till? har redan svarat på era jäkla frågor!

Hon bad såååå mycket om ursäkt och sa att hon skulle ta bort mig från listan...

Jag tackade surt, önskade INTE en fortsatt trevlig kväll el God Jul heller för den delen..

Så bra var det med det..:)


Är inte upprörd längre, har varit ute och skottat av mig frustrationen ;)

 


Av Annelie - 13 december 2012 16:31

Har landat hemma från jobbet där vi idag har haft luciafirande med våra härliga barn.

Vi var ute och sjöng så att alla föräldrar med övriga släkt och vänner kunde vara med och se, vi tackar vädergudarna att iår var det inte -25 grader , utan härliga -5 och lite lätt snöfall, såååå mysigt!

Sen var vi inne och fikade, kan säga att jag lätt fick en raketstart på det här med julkänslor...det bara spritter och har sig i kroppen, känner mig sååå otroligt...lycklig?? :)


Tyvärr så blir det inga bilder från jobbet, tysdnadsplikt osv, man ska och bör inte lägga ut bilder på blogg, fb osv från förskolan, finns faktiskt en del som inte vill att deras barn ska fotograferas och offentliggöras, och det ska man respektera! Fotografera sitt barn kan man göra i alla fall;)

Men bjuder på en bild från google:

 


Såg ett filmklipp på fb, där de ( från Piteås lucia )  sjöng så vackert för den unga mannen/killen som dog så tragiskt i en bilolycka häromdagen, tårarna trillade, var så otroligt fint gjort, och de sjöng så vackert!   


Önskar er alla en fortsatt trevlig luciakväll! Jag ska ta mig i kragen och ta en svängom med  dammsugaren ååå tvätten åxå, icke förglömma ;)

Lillan drar en sväng till en kompis så det gäller att passa på, hon har nått emot mitt dammsugande, hon blir sååå arg när jag startar den, så man får verkligen anpassa sig numera.


Och...äter nu dessa Niferex..å tja..är nog liiiite förtidigt att uttala sig efter bara nån tablett, får väl återkomma om nån vecka för lite hälsouppdatering   

Av Annelie - 12 december 2012 19:14

Äntligen sätter man sig ner!

Blev en sån där lång dag!

Först jobbet, med luciaträning osv, gick riktigt bra måste jag säga, de är otroligt duktiga våra små ;)

Hem direkt för att sen åka iväg på utvecklingssamtal tillsammans med sonen, gick riktigt bra det med, visst finns det en del att tänka och arbeta vidare med, men i det stora hela får han en "OK" stämpel i pannan, å det känns som bra så här innan jul :)

Väl hemma så hade jag tänkt köra lite rally med dammsugaren ...men näääääääääääää...jag orkar faktiskt inte, rensade kattlådan, ätit lite pepparkakor *läs måååånga* och kikat lite på FB.

Lillan är hos sin kusin och leker för fullt, men kommer snart hem, så just nu är det väldigt lugnt och skönt här hemma.


OCH vet ni vad!!???

JAG har shoppat :)

Detta:

Visst har jag varit en duktig tjej? *klappar mig själv på axeln* ;) Så nu rackarns ska jag bli pigg å gla´och naturligtvis väldigt snäll, tanke på alla pepparkakor jag smällt i mig, kommer att bli en mycket bra jul det här känner jag på mig ;)


Kraaaaaaaaaaaam! 


Update: Sonen fick ledigt nästa Onsdag så han kan åka till Skellefteå och gradera sig!! *glad*

Av Annelie - 11 december 2012 20:26

Inte lätt att vara jag, inte alls på nån skala!

Har fortfarande inte varit å handlat mina järntabletter, jag vet...dååååååååååligt av mig, men jag hinner inte känns det som, fast egentligen handlar det väl rätt å slätt om slöhet, vill bara hem, mysa osv.

FAST inte idag inte, igår var det julfest med lillan på hennes skola, tjo och tjim, glada och ledsna barn men det var trevligt måste jag erkänna;)

Idag har sonen åkt på Nobelmiddag på sin skola, i skjorta å finbyxor, dock ingen kavaj el finskor för det fick jag inte på han, men fixade håret å ett halsband så var jag nöjd,å även han, vilket iofs är viktigast :)

En bild på min söta son :

   

Sen har jag tillsammans med mannen fixat så att sonen får åka och gradera sig nästa vecka! Spännande värre! Håller tummarna att det ska gå vägen, han behöver det verkligen:) Och ni som inte vet sååååå går han Taekwondo och har just nu vitt bälte, så förhoppningsvis kanske han kommer hem med ett gult?

Vi trodde först att han inte skulle kunna åka till Skellefteå för graderingen, varken jag eller mannen har möjlighet att åka iväg, synd, för det hade varit jättekul att se på! Men han kommer att få åka med sin tränare! Så oerhört tacksam att det löste sig! 

Så nu måste jag bara se till att han får ledigt den dagen så han kan fara, vilket nog inte är ett problem, han har aldrig varit borta från skolan så jag tycker en dag borde kunna fungera, det får jag veta imorgon när jag ska på utvecklingssamtal på eftermiddagen.


Nä, nu ska jag umgås med min familj, vänta hem sonen och förhöra han om kvällen, vad de fick för mat osv :)

 

Sonen och lillan under ett träningspass...gullungarna!


Av Annelie - 10 december 2012 21:39

Vilken vecka man har framför sig!

Helgen bestod i att skotta snö...å skotta snö...åååå glömde jag skriva, skotta snö?

Kommit en hel del här uppe, inte bara i södra Sverige...dock så får vi klara oss själva :) 

Pst.. vi fick inte ens en varningstriangel när man kollar vädret på yr, klart el smhi, snacka om orättvist:(


Så idag då, efter att jag arbetat så var det hem, inhandla fika *för jag e sån där dålig mamma som sällan bakar, så frysen e tom på fika*..iväg på julfest på lillans skola..sen hem, slåss med strykjärnet för att få till en skjorta så sonen kan känna sig fin imorgon när han ska på hans skolans nobelmiddag.

Å än är inte veckan över, utvecklingssamtal på onsdag, förmodligen även skotta lite mera snö, det ska juh komma lite till, ungefär nån decimeter eller två, lycko oss va?

Torsdag, tja, här var det väl lite bättre dag, förrutom lucia då, på jobbet, men det brukar gå fint fint, alla gulliga glada barn som sjunger så fint så man får tårar i ögonen...ååååååååååå så skotta snö...

Jahaja, då har vi fredag då...då blir det väl som vanligt då, sopa bilen, skotta snö, jobba, hem, skotta mera...känna lugnet innan man halvdör i soffan.

Till köpet har man annat åxå, icke förglömma den fina tvättkorgen som svämmar över mellan varven, handla, laga mat, fixa läxor med barnen, vara en så kallad glad och pedagogisk mamma...å mitt i allt ska jag hinna dricka lite java!

Blir inte lätt att få ihop det här inte ;)

Å nä, jag lever inte ensammen, *tack gode gud för det*, men han lär jobba, med att skotta snö, så jag får klara mig själv och le så glatt, tur det är med min familj, som jag älskar, med ett jobb jag tycker mycket om att fara till, så med det säger jag fortsatt trevlig kväll på er alla! ;)

  Bild lånad från google..


Av Annelie - 7 december 2012 20:54

Hittade denna på fb...tycker att den stämmer rätt bra :) sååååååå lägger upp den här åxå ...

Å så lite status här hemma dårå...

  • Sonen åkte till sin pappa idag, efter massa tjorv så kom han sig iväg, allt löste sig å alla blev nöjda å glada, inte nu jag då, eller ja..el ni vet...saknar han varje gång, men missunnar han inte det minsta att han åker till sin pappa.
  • Har fått provsvaren, äntligen,det som fattas mig då? Tja det var att mina järndepåer typ finns inte..eller så illa är det väl inte, men väääääääääldigt dåliga, så det jag ska göra nu (till att börja med) är att äta järntabletter, vilket som jag redan vet, kommer att slå ut min mage totalt, får som magsjuke diarre´, så där trevligt :(...å blutsaften, den fixar jag inte, kräks av den, så då blir det väl mera broccoli då..:) andra bra tips mottages mer än gärna!
  • Snön faller även här, å blåser, inte så kallt, siså där en -10..helt lagomt :)

Så det var väl som intressant va va va?? 

Nä, medans en hel del vänner rockar loss till Sabaton ikväll inne i stan så känner vi lugnet här hemma, städade och fejjade som en galning igår så jag tycker att jag har gjort mer än nog här hemma just nu, så ikväll är det kaffe å glögg som gäller för hela slanten, men jag önskar er alla andra en mycket trevlig kväll, nu ska jag gå och slänga ut katten ;)


Presentation


Är en glad och sprallig 39-årig 3 barns mamma. Den här bloggen handlar om allt möjligt, inredning, träning och om vårt liv.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Gästbok

Följ min blogg

bloglovin

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggar jag följer

RSS

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards