Alla inlägg under februari 2012

...

Av Annelie - 10 februari 2012 22:11


                En dotter


                Ett barn är ett mirakel
                väl värt att vänta på.
                Det största och det bästa
                en mor och far kan få.           


                En dotter kan förtjusa
                från början med sin charm.
                Och gärna blir hon buren
                av någon villig arm.           


                Men snart hon börjar tröttna
                på att bara vara rar.
                Och livet har så mycket
                som lockar och som drar.           


                Den tiden går så fort
                från liten tjej till stor.
                Dock är hon alltid älskad
                långt mera än hon tror.         

                                


               Av: Siv Andersson



Av Annelie - 9 februari 2012 21:42

Ja nu har man gått siså där nån vecka med dessa irriterande nervsmärtorna, tack gode gud att det bara är på höger sida, men det tråkiga är då är det förmodligen det stora diskbråcket mellan c5 och c6...*suck*

Man ska väl inte klaga allt för mycket, jobbar faktiskt heltid och det går alldeles utmärkt, det enda är att jag har mindre ork i höger arm när jag kommer hem, svårare att hålla i saker, och så denna ilande smärta, som när man slår i armbågen och det ilar till i nerven, ni vet?

Så har jag från nacken, över axeln, ner över hela höger arm, å så domnar fingrarna bort, eller tre utav dem, tummen, pekfingret och långfingret..

Fast nu ska jag få hjälp!!

Ska bli spännande!

Har en granne som pysslar med sånt här med ryggar, kan allt känns det som! Och hon ringde mig och berättade om hennes behandling, om nervsystemet osv..

Så imorgon ifall hon har tid ska hon ta sig an mig och fungerar det så blir det till att fortsätta att gå hos henne.

Kommer inte ihåg vad det heter det hon ska göra, men imorgon vet jag mer, fick naturligtvis en jättebra beskrivning men många svåra ord och svårt att förklara när man knappt fattar det själv:)

Dock så är jag INTE hennes första diskbråcks patient, så hon vet vad hon gör och jag litar helt fullt ut på henne.

Å det bästa är, att jag får använda min friskvårdspeng hos henne!!! *LER*


Får återkomma imorgon efter den eventuella behandlingen jag kommer att få!

God natt alla!

 

Av Annelie - 7 februari 2012 19:47

Vår lilltjej snart 7 år:


"OM månen trillar ner från himlen vad händer då???"


Och alla allvetare, vad svarar man på det???;)


Hennes teori:


"Den blir som en studsboll, hamnar på jorden och studsar tillbaka till himlen..."


Bild lånad från google 

Av Annelie - 6 februari 2012 17:44

Jisses! När man trodde att allt var lugnt så händer allt på en gång, en salig röra blidde det, att sen få ihop allt med familjen och stora damen som inte bor här är ett särskilt kapitel för sig:/

Två viktiga möten nästa vecka, den 15:e och den 17:e...VILKA jag måster gå på,för att stötta, lära mig nått och för att en familjemedlem ska kunna gå vidare i sitt liv på ett bra sätt.

Jag har iofs tur, ett av mötena är efter arbetstid så där behöver jag inte ta ledigt, värre är med den 17:e, vet inte hur jag ska lösa det, måste gullbe mina kollegor väldigt mycket!!! OCH det brukar gå att lösa, men man vet aldrig, situationen på jobbet gör att vi kan inte ta in vikarie och så är det, bara gilla läget...


Sen att min son går på aspergerenheten i öjebyn gör inte saken bättre, ja att han går där är bra, men den nya omorganisationen gör att eventuellt den enheten kanske upphör nästa år när diagnosen asperger försvinner och det kommer att heta rätt och slätt heta "Autismspektrumtillstånd", här kan ni läsa mer om vad som är i görningen:

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=6699235

Som det ser ut lär han få gå kvar i alla fall, han har bara ett år kvar där innan han börjar gymnasiet, men framtiden är dock ändå oviss, så den 28:e februari får vi nog veta mera, men än så länge är inget klart, allt är väldigt ovisst, vilket naturligtvis inte är roligt för oss föräldrar....

Så...vad säger man? Den som lever får se? eller hur det nu var:)


I övrigt springer livet på som vanligt här hemma, kylan har lagt sig lite så idag har vi endast haft -21:) rena rama blidan, förstod väl det, det var nog därför jag gjorde en tidig vårstädning här hemma i lördags:)


Men nu ni där ute! Akta er för varulvarna, fullmåne e på "G"!!! så se upp...man vill juh inte bli biten va??? så här ser de ut ifall ni nu inte vet:

 Precis en sån stilig kille man vill träffa runt hörnet på huset eller hur??? ;)



Av Annelie - 5 februari 2012 12:35

Visst e det som trevligt med främmande på kvällskvisten, sitta å surra, äta gott och dricka lite gott.

Som synes blev det inte att gå över till grannen utan han kikade över till oss.

Samtalen hamnade på hus och hem...

Inte bra inte...

Han å hans sambo hade pratat lite om vårt hus, hur det ser ut och vad vi gjort, men hade nån liten åsikt om en del saker som han tog upp med oss.

Inga dåliga grejer, mest positivt och så ett tips...om hur det kan bli bättre, och det gillas!

Men allt handlar om pengar, speciellt nu när vi har bestämt oss för fjärrvärme som kommer att installeras till vår/sommaren.

Men tillbaka till den ide´n. Egentligen handlar det om precis samma sak som vi har pratat om när vi började göra köket -09. Men även där handlade det om pengar och vi prioiterade om vårt bygge och vissa saker blev som det blev, helt okey men både jag och mannen är inte riktigt helt nöjda. Det handlar om att vi valde att inte bygga en förentre´, en hall på framsidan av huset, utan vi gjorde om så att man går in i förrådet på baksidan av huset, vilket resulterar i att man går igenom tvättstugan osv...mindre trevligt, men en billig lösning.

SÅ nu har tankeverksamheten satt igång igen, vi väntar och ser hur finanserna ser ut till sommaren, sen kan det bli att söka bygglov och hipps vipps har vi tillbaka vårt förråd och vi går in på framsidan igen:)

Nått som vi faktist velat hela tiden men som sagt, allt handlar om pengar, men vem vet??? banken kanske ställer upp???;)

Här går vi in idag      Här är framsidan, och onekligen, det skulle bli kanonsnyggt med en entre!

Vi har faktiskt vita knutar och hängrännor åxå men hade inte en "färdig" bild efter

vår målning i sommras;)

Ja, vad tycker ni?? satsa eller inte?

Av Annelie - 4 februari 2012 19:22

Snacka om nostalgi...*ler* sitter å tittar på kort och facebookar samtidigt.

Man fattar inte hur fort tiden går egentligen förrän man tittar på kort på barnen!

Ja gud;)

Titta vad jag hitta:

   

Sonen                              Stora damen å lillan         Lillan prövar skinnjackan 


Sen när jag ser korten ser jag en massa annat åxå, hur det såg ut då, köket, hallen, ja till och med utvändigt, ja nog har det hänt en hel del sen vi flyttade hit, det kan man lugnt konstatera;)

Å en massa mer förståss...ids inte lägga upp över 1000 kort;)

Av Annelie - 4 februari 2012 17:22

Ja jisses! när man trodde att kylan skulle avstanna så blev det bara kallare, snacka om lite halvnervöst fredagmorgon när man skulle iväg till arbetet.

Fast jag hade tur! *trodde jag* för mannen kopplade bilarna redan på torsdagskvällen så de skulle gå hela natten, tror ni att de hade gjort det?? Näpp!

Kvart i åtta fredagsmorgonen kommer mannen hem från jobbet, han skulle bara kolla att min motorvärmare gick.

Oj tänkte jag skulle verkligen behöva just det! Det visade sig att på natten hade säkringen gått så mannen hade fått köra en bil som var -30 :/

Genom att han for så tidigt å jag började sent så satte han igång motorvärmare till min bil, så när jag skulle åka så startade den! snacka om salig jag blev! I alla fall tills jag kom ut på havsbadsvägen:( Kollade ner på bensinmätaren..man kan säga så här...JAG borde köpa en trisslott! För i tanken var det inte mycket soppa kvar! Gick garanterat på ångerna!

DÅ kom jag ihåg att efter jag hämtat ut skorna hos skomakaren hade jag tänkt tanka på vägen hem, vilket jag naturligtvis INTE gjorde:(

Men allt gick bra, så igår på vägen hem från jobbet tankade jag upp lillbilen;)

Idag är det kallt, på morgonen visade tempen på -34, men tur e väl att de e helg? Tror kylan e solidarisk med kommunen för det visar att de ska bli liiiiiiite mildare till veckan:)

Så idag har jag städat och åter städat, lika bra att passa på när man ändå inte ska ut utanför dörren, handlat har vi gjort men vi har vårt konsum så nära, riktigt nära så de blev en liten prommis.

Så man kan säga att jag har lite lätt vårstädat, tagit element, bakom och framför kyl å frys, spis och ugn osv...så nu har man ätit hemmagjord kebabtallrik med öl till, vilket jag tycker jag verkligen förtjänar:)

Min speedhet måste nog beror på att jag inte har sovit så bra, haft sådan otrolig värk i rygg och nacke, var länge sedan jag var så här dålig:) Men idag e de rätt okey så inatt lär jag nog slumra in:)


Sen ikväll blir det över till grannen för lite surr, längtar! Var länge sedan vi var över, men de har sitt och vi har vårt så det stämmer inte alltid in att träffas, men när vi väl gör det så görs det ordentligt...:)


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll för det ska jag ha!

  Hittade en riktigt gammal bild på jag å lillan å våra fula blommiga påslakan som tyvärr lever kvar, tror fasiken de e dem vi har just nu i vår säng :( Kortet e taget i februari -07...

Av Annelie - 2 februari 2012 20:01

Alltså vilken dag!

Kallt och åter kallt, har väl varit och är än runt 23-25 minusgrader ute, fy vad jag inte gillar vintern när det blir så här kallt! Är väldigt glad att min lilla skrutt bil startar och går som en klocka, än så länge i alla fall.

Idag på arbetet drog vi in vagnarna till de barns som skulle sova, vi tyckte att det inte riktigt var läge för de små att sova ute nu när det är så här kallt.

Efter arbetet slut så drog jag snabbt in till stan och hämtade ut mina omklackade skor, måste säga att de blev som nya!Helt klart värt pengarna! Om man säger att själva skorna går ungefär på 500:- paret och jag betalade 220:- totalt för att få nya klackar! Så det kändes skönt i börsen;)

Eftersom det blev lite billigare än vad jag hade räknat med så tänkte jag att man kanske skulle gå en sväng på stan, men jag kan säga att det gjorde hon inte!

Alldeles för kallt för att gå på stan och bilen stod inte i nått varmgarage såååååååå jag skuttade fort till bilen igen för att dra hem till vårt varma sköna hus.

Här hemma har det inte blivit många knop, legat på soffan och slötittat på tv, kört en tvättmaskin och druckit en massa kaffe.

Lillan har lekt min sin kompis, sonen gjort klart sin läxa, en vän kom förbi lagomt till middagen som även han blev bjuden på, vilket han tackade glatt ja till ;)

Så nu väntar jag bara på att få ta en varm och skön dusch och sen krypa ner i sängen, imorgon är det fredag och helg! Inte illa, tycker att den här veckan trots sjukdom och annat både hemma och på jobbet så har den här veckan sprungit iväg riktigt fort!

Nu längtar jag till lite varmare dagar så man kan vara ute och mysa, både hemma och på jobbet!

Kramelikram alla! Nu ska jag kolla in lite billigt smink som min stora dam rekomenderade:) Här får ni länken:

http://www.eyeslipsface.co.uk/useraccount.asp

Detta borde man nog undvika om man nu inte har en termos med varmt vatten med sig;)  


Presentation


Är en glad och sprallig 39-årig 3 barns mamma. Den här bloggen handlar om allt möjligt, inredning, träning och om vårt liv.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Gästbok

Följ min blogg

bloglovin

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggar jag följer

RSS

Besökare


Ovido - Quiz & Flashcards